Vår filosofi

Hester (og mennesker) som har det bra, jobber best!

 

   

Mer suksess med mindre stress!

      

   Klar for de ekte sakene?

 

Skikkelig arbeid gir skikkelig resultat.

 

(Advarsel: Sterkt vanedannnende)

 

 

   En lang rekke med hestefagfolk og vitenskapelige undersøkelser er enige om at problemer og skuffelser med hester vanligvis har å gjøre med at kommunikasjonen mellom hest og rytter er vanskelig, eller at hesten er redd, har vondt, eller mangler styrke, smidighet eller teknikk til å kunne mestre oppgaven.

   Noen ganger hindres også hesten av rytteren, uten at hun/ han merker det. Teknisk bra ridning er jo en veldig avansert idrett, og som alle komplekse idretter, krever den mye målrettet teknikktrening - noe som mange ryttere ikke får lenger nå til dags.

   

   Veterinærer påpeker gjerne at mye av skadene og sykdommene som hesteeiere opplever, ikke er naturgitte "ulykker", men har å gjøre med at hester skal leve under forhold, eller bevege seg på måter, som naturen ikke har laget dem for.

 

   Desverre virker det som om mange ryttere nesten har blitt "vant med" at hester er veldig sårbare, at det å finne en passende sal er nesten umulig, og at ridning eller trening og håndtering av hest kan involvere stress og vonde kroppsdeler. Og "alle" har liksom sin egen teori - hvem skal man tro på-?

 

 

   Men gjennom mer enn 30 år med hester, har vi opplevd igjen og igjen at de fleste hester og ryttere egentlig ikke trenger så veldig mye for å ha det bra sammen - vanligvis mye mindre enn mange tror.

 

   Man kommer fortsatt langt med litt sunn fornuft, vitenskapelig kunnskap om hestens kropp og atferd, og systematisk, anatomisk og psykologisk riktig utdanning av hest og rytter.

   Litt humor skader heller aldri.  

  

   Hester er som kjent fredelige og sosiale fluktdyr, som skyr unna konfrontasjoner, og som ønsker å gjøre alle rundt seg til lags.

   De er også utrolige naturlige atleter, hvis de får bruke seg i harmoni med sin anatomi og biomekanikk. De har tross alt overlevd i millioner av år på sin evne å komme seg unna veldig spreke rovdyr.

  

   Hvis det virkelig hadde vært så vanskelig å få partnerskapet med hesten til å fungere, eller viss det virkelig er normal at hester har skader og sykdommer i histen og pisten, da ville jo mer enn 6000 år med "hestestøttet" menneskelig historie neppe kunne ha fungert...  

 

 

   Vi er så heldig at vi fikk vokse opp med den gamle hestekunnskapen, som desverre mange ikke har tilgang til lenger. Vi har også fått den akademiske bakgrunnen til å kunne forske oss fram til solid informasjon, og vi fikk møte mange hester, og samle på mange blåmerker, som trente oss opp til den praktiske "fingerferdigheten" som skal til for å få ønsket effekt.

 

   Vi vil gjerne spare deg og din hest for flest mulig blåmerker, ved å dele resultatet med deg.

 

 

   Så hos oss finner du ikke den nyeste "patentløsningen" innen hestehvisking, eller den revolusjonerende salen som helbreder hesteryggen, og som får deg til å ri bedre.

 

   Men vi kan gi deg enkel tilgang til enkle, logiske ting som virker:

   

       * Hestehåndtering og tilridning ved hjelp av ukompliserte, sunne og positive metoder som har gitt resultat i mer enn 5 århundrer.

 

   * Rideundervisning som viser deg hvordan man faktisk bedriver god ridning, sånn helt praktisk - og hvorfor det er slik.

 

   * Saltøy som ikke er i veien, og gir valuta for pengene.

  

   * Noen som forstår, noen som lytter, som bryr seg, som tar seg tid til deg og din hest, og som har gjort jobben mange ganger før - med dokumentert suksess.

 

   * Dokumentert og oppdatert fagkunnskap.

 

   * Ærlighet og faglig integritet. Vi prøver ikke å selge deg mest mulig, men å gi deg det beste og mest objektive grunnlaget for å ta valg som er i din og hestens interesse.

 

   Velkommen hos oss!

 

    

Ridning for voksne


1) Etter Crispin de Passe the Younger, kobberstikk i De Pluvinel, Antoine. L´Instruction  dv Roy en l´Exercice de Monter a Cheval. Frankfurt am Main: Merian, 1628. (Arkiv saltilpasning.no.)